Ημερίδα σε Πράσινες ΤΠΕ – Green ICT

Ημερίδα σε Πράσινες ΤΠΕGreenICT

  

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, 17.00-19.30

Κεντρικό Αμφιθέατρο Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

  

Με βάση την διεπιστημονική ερευνητική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη του 20-20-20 στόχου (εξοικονόμηση 20% σε ενέργεια μέχρι το 2020), οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) εμφανίζονται ως ένα σημαντικό μέσο για εξοικονόμηση ενέργειας και φιλικής προς το περιβάλλον διαχείριση ενέργειας.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για πράσινη ανάπτυξη και οικονομία, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (Δι.Πα.Ε), σε συνεργασία με το IEEEVTS&AESSGreeceChapter, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα GreenICT (Πράσινες ΤΠΕ), όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό και βιομηχανικό χώρο θα παρουσιάσουν καινοτόμες κατευθύνσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα αλλά και προηγμένες εφαρμογές των ΤΠΕ για διαχείριση ενέργειας στο ευφυές περιβάλλον μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (SmartGrid). Επιστήμονες, επαγγελματίες και φοιτητές προσκαλούνται με μεγάλη χαρά να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη σε φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες λύσεις και μελλοντικά σχέδια στον τομέα τουGreenICT

 

Επιστημονική Επιμέλεια: Καθ. Ιωάννης Βλαχάβας

 

Εγγραφή για την εκδήλωση είναι απαραίτητη. Παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας  http://www.tech.ihu.edu.gr/index.php/conferences/green-ict.html

 

Μεταφορά στο Δι.Πα.Ε: Θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (μπροστά από την κεντρική είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής-Εγνατία οδός) προς το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και πίσω, για την ημερίδα. Η ώρα αναχώρησης είναι 16.15 (παρακαλούμε να προσέλθετε πριν τις 16.00- θα δοθεί προτεραιότητα με βάση την ώρα προσέλευσης).

 

Πληροφορίες:

Γραμματεία Σχολής Επιστήμης & Τεχνολογίας ΔιΠαΕ

14 Χλμ Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών

Θέρμη, 57001

Τηλ: +30 2310807531

E-mail:infotech@ihu.edu.gr

url: www.tech.ihu.edu.gr