Εκδήλωση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με τίτλο “Hands-on workshop on Android application development”

Η Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο

Handson workshop on Android application development

την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, 17:00-21:00, στα LabsA1 & A2 του Διεθνούς Πανεπιστημίου

              

Αντικείμενο του σεμιναρίου: Με τον αριθμό των κινητών συσκευών να υπερβαίνει ήδη τον πληθυσμό της Γης, η ανάπτυξη κινητών εφαρμογών αποτελεί ένα συναρπαστικό και τεχνικά απαιτητικό αντικείμενο, με τεράστια δυναμική και παγκόσμιους τζίρους της τάξης των δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το λειτουργικό σύστημα Android, που χρησιμοποιείται ευρέως σε smartphones, tabletsκαι άλλες κινητές συσκευές καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή πάνω από το 70% της αγοράς. Ως εκ τούτου, η εξειδικευμένη γνώση στην ανάπτυξη κινητών εφαρμογών έχει αναδειχθεί ως βασική απαιτούμενη ικανότητα στην αγορά εργασίας. Σε αυτό το σεμινάριο, ένας καταξιωμένος μηχανικός ανάπτυξης εφαρμογών Android θα μας καθοδηγήσει με διδακτικό (tutorial) τρόπο στον προγραμματισμό εφαρμογών σε Android. Το σεμινάριο, που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και επαγγελματίες στον χώρο της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, περιλαμβάνει εκτός από την αναλυτική παρουσίαση του Androidκαι πρακτική εξάσκηση πάνω σε κινητές εφαρμογές που θα πραγματοποιηθεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους φοιτητές, επαγγελματίες στην Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και διαδικτυακές τεχνολογίες, το γενικό κοινό και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την ανάπτυξη εφαρμογών Android.

Ο αριθμός των θέσεων στο σεμινάριο είναι περιορισμένος, και για αυτόν τον λόγο απαιτείται δωρεάν εγγραφή. Ύστερα από την εγγραφή, οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν με emailγια να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή τους.

Εγγραφή: για την εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.

Επιστημονικός υπεύθυνος: Καθ. Ιωάννης Βλαχάβας, Κοσμήτορας, και Δρ. Χρήστος Μπερμπερίδης και Δρ. Μάριος Γκατζιάνας, Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες, Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα.

Για το πώς να έρθετε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, κάντε κλικ εδώ.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

17:00 – 17:45

  • Working as an Android Engineer
  • What is Android Development

17:45 – 18:45

  • Creating my first Android App

o    Android Studio

o    Basic components

o    Activity Lifecycle

o    Items list (Recycler view component)

o    Maps (Google API & sensors)

18:45 – 19:00

  • Coffee break

19:00 – 21:00

  • Creating my first Android App (continued)

 

Δεχόμαστε αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά μας προγράμματα:

 

Ακολουθήστεμας:Twitter: @IHU_SciTech | Facebook: IHU School of Science & Technology | LinkedIn: International Hellenic University| Instagram: IHU_SciTech