Το Τμήμα Πληροφορικής γιόρτασε τα 30 χρόνια λειτουργίας του

Επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό 30 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ, στην αίθουσα τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ιδιαίτερες ομιλίες, αναμνήσεις, νοσταλγία, αλλά και διασκέδαση σε jazz και rock ρυθμούς.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του ΑΠΘ Δ. Κωβαίος και η Κοσμητόρισσα της ΣΘΕ Χ. Χαραλάμπους, οι οποίοι μίλησαν για τη συνεισφορά του Τμήματος Πληροφορικής σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο.

Κατά την ομιλία του, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Καθηγητής, Γ. Παπαδημητρίου παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τη λειτουργία και την εξέλιξη του Τμήματος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής ΑΠΘ και πρώτος Πρόεδρος του Τμήματος Ι. Τσουκαλάς διηγήθηκε σημαντικά γεγονότα από την ιστορική διαδρομή του Τμήματος, που αποτέλεσαν σταθμό για την πορεία του.

Από την πλευρά του, ο Καθηγητής του Τμήματος Ι. Βλαχάβας παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό του αρχείο, αναφερόμενος σε δράσεις, διακρίσεις, εκδηλώσεις, αλλά και χιουμοριστικές στιγμές που έχει βιώσει ο ίδιος μαζί με τους συναδέλφους του και τους φοιτητές.

Για τις εμπειρίες τους στα αμφιθέατρα και τις αίθουσες διδασκαλίας, τις γνώσεις που αποκόμισαν και τα εφόδια που έλαβαν σπουδάζοντας στο Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ μίλησαν οι απόφοιτοι Λ. Ανθόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Σ. Σκαλιστής, Στέλεχος της εταιρίας GWF.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την πολύτιμη και μακροχρόνια προσφορά τους στο Τμήμα στους αφυπηρετήσαντες καθηγητές: Κ. Καρανίκα, Ε. Καρατζά, Κ. Λάζο, Π. Λιναρδή, Ι. Μανωλόπουλο και Ι. Τσουκαλά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης ΑΠΘ Ε. Στυλιανίδης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ΑΠΘ Χ. Φείδας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ Θ. Δαρδαβέσης, η Κοσμητόρισσα της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ Σ. Λάββα, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Π. Μήτκας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ Α. Δημητρακόπουλος, η Εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Καθηγήτρια Τμήματος Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ Δήμητρα Αλεξίου, μέλη ΔΕΠ, διοικητικό προσωπικό και εξωτερικοί συνεργάτες του Τμήματος Πληροφορικής, καθώς και πολλοί από τους πρώτους αποφοίτους του Τμήματος.

Η βραδιά έκλεισε με μουσική και τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα Καθηγητών του ΑΠΘ “The Presidents”.

Μπορείτε να δείτε το video της εκδήλωσης εδώ.