Γιορτινή διάθεση και συγκίνηση στη συνάντηση αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ

Με αφορμή τα 30 χρόνια από την πρώτη εγγραφή φοιτητών στο Τμήμα Πληροφορικής Α.Π.Θ., οι πρώτοι απόφοιτοι διοργάνωσαν το πρώτο Reunion φοιτητών/αποφοίτων του Τμήματος. Συμμετείχαν τα πρώτα έτη φοίτησης του Τμήματος, με εγγραφή 1992-1993 έως και 1996-1997, που συνυπήρξαν κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του και αποφοίτησαν πρώτοι από το Τμήμα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών που ιδρύθηκαν και λειτουργούν από τους απόφοιτους του Τμήματος: Dotsoft Α.Ε με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Αναστάσιο Μάνο και LearnWorlds με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Παναγιώτη Σιώζο  και εταίρους τους κ.κ. Γεώργιο Παλαιογεωργίου και Θεοφάνη Δεσποτάκη.

Αναμνήσεις, χαμόγελα, αλλά και συγκίνηση περιλάμβανε η συνάντηση των αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος. Παλιοί απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να θυμηθούν γεγονότα και να αναπολήσουν στιγμές από τα χρόνια της φοίτησής τους στο Τμήμα Πληροφορικής, μαζί με τους καθηγητές που έδωσαν το «παρών». Παράλληλα, συζήτησαν για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μελλοντικοί απόφοιτοι, λαμβάνοντας υπόψιν τις εξελίξεις στον τομέα της Πληροφορικής, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής, Ιωάννης Σταμέλος, οι ομότιμοι καθηγητές κ. Ι. Τσουκαλάς, Ι. Μανωλόπουλος, καθώς και οι καθηγητές Ι. Βλαχάβας, Α. Τέφας, ο αναπλ. Καθηγητής κ. Π. Κατσαρός και ο επίκ. καθηγ. κ. Χρ. Κατσάνος.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής και των αποφοίτων του, ώστε να αναπτυχθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την υποστήριξη, την προβολή και την προώθηση του έργου που επιτελείται στο Τμήμα. Καθηγητές και απόφοιτοι του Τμήματος Πληροφορικής έδωσαν την υπόσχεση να ανανεώσουν το ραντεβού τους στο μέλλον.

Τόπος: Boheme, Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 84, Θεσσαλονίκη
Χρόνος: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023, 20:30