Ανακοίνωση ομάδας iGEM Thessaloniki για το διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας 2019.

Εκ μέρους της iGEM  σας ανακοινώνουμε ότι:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ iGEM 2019

Δημιουργία διατμηματικής ομάδας για το διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας IGEM 2019

Κάθε χρόνο πάνω από 300 πανεπιστημιακές ομάδες συρρέουν στη Βοστόνη στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας iGEM.

Συνθετική βιολογία δεν είναι βασική επιστήμη, αλλά εφαρμοσμένη – ένα νέο πεδίο εφαρμογής των σχεδιαστικών μας προσεγγίσεων, που θέτει το κύτταρο στη θέση του ηλεκτρονικού, συμπλέκοντας στην πορεία πληθώρα επιστημονικών ειδικοτήτων. H διεπιστημονική προσέγγιση της συνθετικής βιολογίας δείχνει να έχει φέρει την επανάσταση σε τομείς από την αγροβιολογία και την ιατρική, μέχρι την ενέργεια και τo σχεδιασμό γενετικών κυκλωμάτων. Στα πλαίσια του διαγωνισμού iGEM, του μεγαλύτερου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας, φοιτητές θετικών επιστημών, επιστημών υγείας και μηχανικοί καλούνται να συνεργαστούν για το σχεδιασμό, υλοποίηση και προώθηση ενός ερευνητικού project με στόχο την επίλυση ενός σύγχρονου προβλήματος.

Η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε στο διαγωνισμό είναι η iGEM Greece, η οποία εκπροσώπησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο διαγωνισμό iGEM 2017. Tην iGEM Greece διαδέχθηκε η iGEM Thessaloniki, η οποία εκπροσώπησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο διαγωνισμό iGEM 2018. Πληροφορίες για τα project των ομάδων μπορείτε να βρείτε:

http://2017.igem.org/Team:Greece

http://2018.igem.org/Team:Thessaloniki

Το φιλόδοξο όραμα παραμένει και επεκτείνεται για το διαγωνισμό του 2019. Αν θες να μάθεις πώς η συνθετική βιολογία και το iGEM είναι σχετικά με σένα και τη σχολή σου και σου αρέσει να αναπτύσσεις νέες ερευνητικές δεξιότητες, να γνωρίζεις νέα άτομα και να είσαι μέλος μιας διεπιστημονικής ομάδας με ενθουσιασμό και όρεξη, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω φόρμα.

Φόρμα αίτησης (και πληροφορίες): https://goo.gl/forms/9Ol3PiDW6EpJEvWW2

Προθεσμία υποβολής: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, 2018

* Για οποιαδήποτε απορία/διευκρίνηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

igemthess@gmail.com