Πρόσκληση υποψηφίων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών και προπτυχιακών φοιτητών πάνω σε θέματα συνσχεδίασης Υλικού και Λογισμικού για επεξεργαστές γραφικών και επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης χαμηλής κατανάλωσης ισχύος

Πρόσκληση υποψηφίων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών και προπτυχιακών φοιτητών για συνεργασία με την ομάδα του επίκουρου καθηγητή Γεώργιου Κεραμίδα πάνω σε θέματα συνσχεδίασης Υλικού και Λογισμικού για επεξεργαστές γραφικών και επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης πολύ χαμηλής κατανάλωσης ισχύος.
Τα αντικείμενα έρευνας/ανάπτυξης ανήκουν στις ακόλουθες περιοχές: σχεδίαση πολυπύρηνων επεξεργαστών και συστημάτων μνήμης χαμηλής κατανάλωσης ισχύος, επιτάχυνση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, τεχνικές συμπίεσης μοντέλων νευρωνικών δικτύων, τεχνικές συμπίεσης εικόνας και τεχνικές βελτιστοποίησης κώδικα σε επίπεδο μεταγλωττιστή.
Για όλες τις θέσεις προβλέπεται χρηματική αμοιβή. Η ομάδα χρηματοδοτείται από την εταιρία Think Silicon, μέλος της αμερικάνικης εταιρίας Applied Materials. Υπάρχει δυνατότητα απομακρυσμένης συνεργασίας, αλλά απαιτείται και δια ζώσης παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ως καταλληλότεροι υποψήφιοι θα είναι οι απόφοιτοι ή προπτυχιακοί φοιτητές τμημάτων Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ καθώς και Φυσικής με κατεύθυνση τα Ηλεκτρονικά και τις νέες τεχνολογίες.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην νέα ερευνητική ομάδα θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο gkeramidas@csd.auth.gr.