Πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε Πρόγραμμα Εργασίας έτους 2024 (για μέλη ΔΕΠ)

Ανακοίνωση από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων ΑΠΘ

Αξιότιμα μέλη ΔΕΠ,

Σας προσκαλούμε να υποβάλλετε εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε Πρόγραμμα Εργασίας του έτους 2024, στο πλαίσιο Συμφωνιών Επιστημονικής Συνεργασίας του Α.Π.Θ. με Ιδρύματα του εξωτερικού.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος (https://international-relations.auth.gr/active-agreements/)  μπορείτε να βρείτε αναρτημένες όλες τις ενεργές Συμφωνίες, ενώ μπαίνοντας στην κάθε Συμφωνία μπορείτε να δείτε τα Τμήματα που αφορά, τι προβλέπει και αν βρίσκεται υπό ανανέωση. Καταρχήν υπάρχει η δυνατότητα επιστημονικής επίσκεψης σε όλα τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, όπου α) η Συμφωνία προβλέπει ανταλλαγές μελών ΔΕΠ (φαίνεται από το πεδίο «υποχρεώσεις») και β) δε βρίσκεται υπό ανανέωση (φαίνεται από το πεδίο «διάρκεια ισχύος»).

Καλύπτονται τα οδοιπορικά έξοδα (από το ΑΠΘ), η διαμονή και η ημερήσια αποζημίωση (ανάλογα με τη συμφωνία, είτε από το ΑΠΘ, είτε από το συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο).

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε επιστημονική επίσκεψη σε ένα από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, παρακαλούμε να υποβάλετε την αίτησή σας  ηλεκτρονικά (https://eforms.auth.gr/international-relations/blank-form-3-2-4-2/ ) στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων έως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, συνυποβάλλοντας στη σχετική φόρμα και το συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο έντυπο (επισυνάπτεται).

Η επιστημονική επίσκεψη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 1.6.2024 έως 30.11.2024, ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο απόδοσης εκ μέρους σας προς την Οικονομική Υπηρεσία του ΑΠΘ (προθεσμία απόδοσης δικαιολογητικών έως 6.12.2024) και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πέντε (5) ημέρες παραμονής συν τις ημέρες ταξιδιού.

Απαραίτητο είναι στην αίτηση να επισυναφθεί γραπτή  αλληλογραφία αποδοχής σας από συνάδελφό σας στο συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο που σας ενδιαφέρει, με αναφορά στο διάστημα και το είδος της συνεργασίας (αποτελεί προαπαιτούμενο πεδίο της αίτησης).

Η αξιολόγηση των υποψηφίων και η προτεραιότητα της υλοποίησης του προγράμματος θα εξαρτηθεί, αφενός μεν από τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους του Α.Π.Θ.  και αφετέρου από την ήδη υπάρχουσα ή προβλεπόμενη επιστημονική δραστηριότητα, η οποία θα πιστοποιείται από την επισυναπτόμενη γραπτή αλληλογραφία αποδοχής σας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία μετάβασης: https://international-relations.auth.gr/%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%cf%80-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%81%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9/  και τηλεφωνικά στην κ. Μαλβίνα Ροκάκη, τηλ 2310 99 1605.

 

Συνημμένο:  Working programme

 

Με τιμή,

Μαλβίνα Ροκάκη

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
54124, Θεσσαλονίκη
τηλ: +30 2310 991605
e-mail: internat-rel@auth.gr
http://www.auth.gr
http://international-relations.auth.gr/en