Πρωτιά του ΑΠΘ στην έρευνα σε Computer Science (Επιστήμη Υπολογιστών)

Το ΑΠΘ εμφανίζεται πρώτο ανάμεσα σε όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη, που ανακοίνωσε ο οργανισμός Guide2Research στις 25 Αυγούστου 2020, για την απήχηση του ερευνητικού έργου του προσωπικού του στην Επιστήμη υπολογιστών (Computer Science).
Πιο συγκεκριμένα, το ΑΠΘ κατατάσσεται στη θέση 189 της λίστας με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, ενώ διακρίνονται επίσης λίγο πιο κάτω το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στη θέση 195 και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη θέση 210.   
Η συγκεκριμένη κατάταξη (http://guide2research.com/ranking/GR) στηρίζεται σε αντικειμενικά μετρήσιμα κριτήρια της απήχησης των ερευνητικών δημοσιεύσεων (h-index) στο χώρο της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής μετά από εξέταση του προφίλ περισσότερων από 6000 ερευνητών, που έχει καταγραφεί στην βάση δεδομένων DBLP. 
Σημειώνεται ότι σε προγενέστερη δημοσίευση του Guide2Research σχετικά με τους 37 κορυφαίους επιστήμονες της Επιστήμης των Υπολογιστών Ελληνικών Πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων (http://guide2research.com/scientists/GR), το ΑΠΘ είχε πρωτεύσει με 6 καθηγητές του να εντάσσονται στην λίστα, μεταξύ των οποίων 4 από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ.
Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής καθηγ. κ. Ελ. Αγγελή.
Πηγές:
https://www.amna.gr/macedonia/article/483996/Protia-tou-APTh–gia-to-ereunitiko-tou-ergo-ston-tomea-tis-Pliroforikis