Οι κβαντικοί υπολογιστές είναι εδώ! Qiskit Fall Fest 2023

Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητοί συνάδελφοι,

με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Τμήμα Πληροφορικής της Θετικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα διοργανώσει φέτος μία εκδήλωση (extension event) σχετικά με τους Κβαντικούς Υπολογιστές στο πλαίσιο του

Qiskit Fall Fest 2023 (https://qiskit.org/events/fall-fest/)

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δοθεί στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις θεμελιώδης αρχές της κβαντικής υπολογιστικής (quantum computing), τόσο μέσω θεωρητικών διαλέξεων όσο και μέσα από πρακτική εξάσκηση χρησιμοποιώντας το Qiskit Framework της IBM.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου σε αίθουσα του τμήματος που θα ανακοινωθεί σύντομα και θα έχει διάρκεια 6 ώρες (10.00 πμ – 15.00 μμ). Εκτός από τις διαλέξεις, θα πραγματοποιηθούν και μία σειρά από δοκιμασίες (challenges), μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες φοιτητές θα μπορέσουν να δοκιμάσουν την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που θα αποκτήσουν.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές ανεξαρτήτως γνώσεων σε θέματα quantum computing ή γνώσεων προγραμματισμού. Οι φοιτητές που θα ήθελαν να επιχειρήσουν την ολοκλήρωση των challenges θα πρέπει να έχουν μαζί τους φορητό υπολογιστή.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email στην διεύθυνση

https://www.eventora.com/en/Events/qiskit-fall-fest-2023-extensio-1/

ώστε να κάνουν εγγραφή και προμηθευτούν το δωρεάν εισιτήριό τους.

Προς το παρόν υπάρχουν 35 εισιτήρια διαθέσιμα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το ενδιαφέρον.

Για τη δέσμευση της αίθουσας και τη διοργάνωση του event χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν ακριβή πληροφορία σχετικά με το πλήθος των συμμετεχόντων, γι’αυτό θα σας παρακαλούσαμε να δηλώσετε συμμετοχή, μόνο εφόσον είστε σίγουροι ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε.

Η ακριβής διαμόρφωση της ατζέντας και ο τόπος διεξαγωγής θα εξαρτηθεί από το πλήθος των συμμετεχόντων και θα ανακοινωθεί στα μέλη του event μέσω email. Οι φοιτητές που θα ήθελαν να αποκτήσουν μία εξοικείωση με το Qiskit, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεκμηρίωση που βρίσκεται στο qiskit.org:

https://qiskit.org/documentation/
Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους κκ Νίκο Κονοφάο, καθηγητή του Τμήματος (nkonofao@csd.auth.gr) και Δημήτρη Νταλαπέρα υποψήφιο διδάκτορα του Τμήματος (ntalaperas@csd.auth.gr ).

Θα χαρούμε πολύ να τα πούμε και από κοντά!