Επίσκεψη μαθητών στο Τμήμα Πληροφορικής

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Τμήμα Πληροφορικής είχαν μαθητές των ΓΕΛ Ν. Μαδύτου, Αρναίας και Αυλωναρίου Ευβοίας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο δράσης επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η υποδοχή έγινε από τον επίκουρο καθηγητή Γεώργιο Μεδίτσκο, ο οποίος τους ενημέρωσε για το προφίλ και τις δράσεις του Τμήματος.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, ενώ ενημερώθηκαν για το επιστημονικό αντικείμενο της Πληροφορικής, το πρόγραμμα σπουδών και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης που παρέχει.

Στόχος των εκπαιδευτικών επισκέψεων είναι να πραγματοποιηθεί μία πρώτη επαφή των μαθητών με τους ακαδημαϊκούς χώρους του Τμήματος, ώστε να εφοδιαστούν με τις κατάλληλες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό έργο και τις ερευνητικές δραστηριότητες που υλοποιούνται στο Τμήμα Πληροφορικής, καθώς και να συζητηθούν πιθανές απορίες.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος, κατά το μήνα Μάιο, προγραμματίζεται η διοργάνωση ανοιχτής εβδομάδας για μαθητές και δασκάλους.