Επίδειξη & workshop προγραμματισμού αγωνιστικού self-driving αυτοκινήτου F1TENTH (Τετάρτη 22 Φεβ στις 16.30)

Το εργαστήριο Λογισμικού και Διαδραστικών Τεχνολογιών του Τμ. Πληροφορικής και το ΠΜΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΏΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ οργανώνουν επίδειξη και workshop προγραμματισμού του αγωνιστικού self-driving car F1TENTH, που διαθέτει το εργαστήριο, την Τετάρτη 22 Φεβ στις 16.30 αίθουσα EA4 του Παραρτήματος του Τμ. Πληροφορικής στην Καλαμαριά (Εθν. Αντίστασης 16)
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους του φοιτητές που ενδιαφέρονται να μάθουν ή να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό αλγορίθμων αυτόνομης οδήγησης και αντίληψης μέσω αισθητήρων (lidar).  Οι φοιτητές που θέλουν να έχουν μία hands on εμπειρία καλούνται να προσέλθουν με τους φορητούς τους υπολογιστές, όπου θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένο το σύστημα (ή VM) Ubuntu. Κατά τη διάρκεια του workshop θα γίνει εγκατάσταση του Robot Operating System. Ο προγραμματισμός του οχήματος θα γίνει τόσο σε περιβάλλον προσομοίωσης, όσο και σε πραγματικές συνθήκες, όταν το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στους διαδρόμους των εγκαταστάσεων του Τμήματος.
Όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες ανάπτυξης της ομάδας, με σκοπό τη συμμετοχή σε διαγωνισμό F1TENTH.
Για περισσότερες πληροφορίες: Δρ. Νίκος Κεκάτος nkekatos@csd.auth.gr, Τάσος Τεμπερεκίδης anastemp@csd.auth.gr, Αλέξανδρος Οικονόμου alexanco@gapps.auth.gr