Εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Το Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ με χαρά υποδέχτηκε τους πρωτοετείς φοιτητές κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο «Εμπειρίκος» της ΣΘΕ.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες καλωσορίστηκαν από τον αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος Γεώργιο Παπαδημητρίου, ο οποίος συνεχάρη τους πρωτοετείς για την εισαγωγή τους στο Τμήμα Πληροφορικής και αναφέρθηκε στις διακρίσεις του Τμήματος σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο.

Παράλληλα, οι νεοεισαχθέντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Τμήματος μέσω της αναλυτικής παρουσίασης που πραγματοποίησε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Γεώργιος Κεραμίδας, για το πρόγραμμα σπουδών, το πρόγραμμα Erasmus, τα μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και τις προοπτικές εργασίας των φοιτητών και αποφοίτων.

Επίσης, ενημέρωση έγινε για τις υπηρεσίες της Γραμματείας και τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει το Πανεπιστήμιο μέσω του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Για το παράρτημα της ACM στο ΑΠΘ  και τη φοιτητική εθελοντική ομάδα BEST Thessaloniki μίλησαν μέλη των ομάδων, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και εκπρόσωποι φοιτητών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκε ο φοιτητής πρώτου έτους Παναγιώτης Φραντζολάς που εισήχθη στο Τμήμα με την υψηλότερη βαθμολογία, στον οποίο επιδόθηκε αναμνηστικό δώρο από τον αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, για πρώτη φορά στο Τμήμα Πληροφορικής, στους νεοεισαχθέντες συμπεριλαμβάνεται ο 46χρονος πατέρας Γιώργος Λευκόπουλος που θα φοιτήσει μαζί με το γιό του Μιλτιάδη, ο οποίος αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, επιβεβαιώνοντας τα οφέλη της διαρκούς μάθησης.