Διάκριση ομάδας με μέλη του ΠΜΣ Τεχνολογίες Διαδραστικών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής στον μαραθώνιο καινοτομίας Social Hackathlon

Η ομάδα LifePulse κέρδισε την πρώτη θέση στον μαραθώνιο καινοτομίας Social Hackathlon (https://socialhackathon.gr/) που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η πρώτη θέση συνοδευόταν από έπαθλο 40.000€ για την επικοινωνιακή υποστήριξη και προώθηση της ιδέας της LifePulse από τη Lidl Hellas, καθώς και 5.000€ από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη. Η LifePulse σχεδίασε και ανέπτυξε μια εφαρμογή που αφορά στην εθελοντική αιμοδοσία.

Η Lifepulse αποτελείται από τα εξής μέλη: Πάνος Καραδαγλής (UI/UX designer), Θωμάς Πατσάνης (Front-end developer), Δημήτρης Κοζαρίτης (Back-end developer) και Δρ. Χρήστος Κατσάνος (Scientific coordinator / HCI expert). Ο Πάνος Καραδαγλής είναι εν ενεργεία φοιτητής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) «Τεχνολογίες Διαδραστικών Συστημάτων» του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ και ο Δρ. Χρήστος Κατσάνος είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και διδάσκων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.

Η ομάδα εφάρμοσε πολλές από τις μεθόδους και τεχνικές που διδάσκονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (π.χ. personas, interviews, prototyping) προκειμένου να μετουσιώσει την ιδέα της σε λογισμικό εύχρηστο και με καλή εμπειρία χρήσης. Ορισμένα σχετικά μαθήματα του ΠΜΣ: Αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, Διοίκηση έργων πληροφορικής και Επιχειρηματικότητα, Διαδραστικές εφαρμογές φορητών συσκευών, Σοβαρά παιχνίδια.