Απολογισμός Ημερίδας “Η πληροφορική είναι και γένους θηλυκού”

Μία διαφορετική ημερίδα διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής, με την υποστήριξη της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, καθώς και της Σχολής Θετικών Επιστημών, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, στο κτίριο του ΚΕΔΕΑ.

Η εκδήλωση, που σκοπό είχε την ενημέρωση του κοινού και την προώθηση ενεργειών για την ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων στον κλάδο της Πληροφορικής, περιελάμβανε παρουσιάσεις και τοποθετήσεις από γυναίκες του χώρου, οι οποίες προσέγγισαν το θέμα από την ιδιαίτερη ματιά, που δίνει η προσωπική τους διαδρομή.

Το Τμήμα μας εκπροσωπήθηκε από τις κες Ελένη Καρατζά και Αμαλία Μήλιου.

Η ομότιμη καθηγήτρια κα Ε.Καρατζά, αναφέρθηκε στην ιστορική  διαδρομή των γυναικών, που ασχολούνται με την Πληροφορική, καταλήγοντας ότι οι γυναίκες του κλάδου υποεκπροσωπούνται στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Α. Μήλιου, έκανε επίσης μια εξαιρετική παρουσίαση με στατιστικά δεδομένα του Τμήματος, εστιάζοντας σε πρακτικές και τρόπους βελτίωσης της ποσόστωσης και της εκπροσώπησης των δυο φύλων, με τελικό στόχο οι πρακτικές αυτές να αξιοποιηθούν περαιτέρω, μέσω του δικτύου επαφών του Τμήματος.

https://www.typosthes.gr/thessaloniki/203610_thessaloniki-ligoteres-gynaikes-kai-hamilotera-ameibomenes-stin-pliroforiki

https://www.makthes.gr/apth-einai-i-pliroforiki-kai-genoys-thilykoy-247809?fbclid=IwAR0EMvRFLJjHUIFfYk-Qs6b8kpifJQadBWr1rvYmTn1kkINReoKNvPicTSk