Ανακοίνωση της ΕΦΙΣΘΕ (Επιτροπή Φύλου και Ισότητας Σχολής Θετικών Επιστημών ) για πρόσφατες καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Οι πρόσφατες καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης προκαλούν βαθύτατο αποτροπιασμό. Η Επιτροπή Φύλου και Ισότητας της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) καταδικάζει απερίφραστα συμπεριφορές έμφυλης βίας και εκφράζει τη δημόσια στήριξή της σε κάθε μέλος της κοινότητας  που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή/και σεξουαλικής βίας. Ως μέλη του Ακαδημαϊκού Προσωπικού της ΣΘΕ, στηρίζουμε όσες/όσους βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν και παροτρύνουμε να πράξουν το ίδιο, όσες/όσοι έχουν γίνει αποδέκτες ανάλογης συμπεριφοράς ή έχει υποπέσει στην αντίληψή τους κάτι παρόμοιο.

Η Επιτροπή  Φύλου και Ισότητας- Σ.Θ.Ε. ΑΠΘ( equity@sci.auth.gr), η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Α.Π.Θ. (isotita-comm@auth.gr) και η Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα Α.Π.Θ. (phylis.auth@gmail.com), αποτελούν ασφαλείς χώρους, στους οποίους όλες/όλοι μπορούν να απευθυνθούν για υποστήριξη, καθοδήγηση και προστασία. Είναι ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για την έμφυλη βία. Η συγκάλυψη αποτελεί παρελθόν, τόσο για το Α.Π.Θ., όσο και για ολόκληρη την κοινωνία. Η σύμπλευση όλο και περισσότερων ατόμων σε αυτή την προσπάθεια ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσει στην απαραίτητη αλλαγή συνειδήσεων και θα άρει τα εδραιωμένα έμφυλα στερεότυπα.

Είμαστε δίπλα σε όποιο άτομο θέλει να καταγγείλει αντίστοιχες συμπεριφορές.

Επιτροπή Φύλου και Ισότητας Σχολής Θετικών Επιστημών