Ανακοίνωση Προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές

Μετά την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών διαδικασιών με φυσική παρουσία, λόγω της πανδημίας, ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια από όλους τους διδάσκοντες του Τμήματος Πληροφορικής να προσαρμόσουν τα μαθήματά τους σε μεθόδους εκπαίδευσης από απόσταση ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ύλη.

Ο κάθε διδάσκων ανάλογα με τις ανάγκες του μαθήματος, το υπάρχον υλικό και τον αριθμό των φοιτητών που έχουν δηλώσει το μάθημα, καθορίζει τους τρόπους διδασκαλίας και επικοινωνίας μαζί σας. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια αυτή απαιτεί απολύτως αρμονική συνεργασία, κατανόηση και υπομονή και από τις δύο πλευρές. Οι τεχνικές δυσκολίες είναι πάρα πολλές όχι μόνο γιατί το εκπαιδευτικό υλικό και ο τρόπος διδασκαλίας χρειάζεται προσαρμογή αλλά και επειδή έχει αυξηθεί δραματικά ο φόρτος όλων των υποδομών από τη μαζική και πρωτόγνωρη χρήση της τηλεκπαίδευσης.

Σας παρακαλώ πολύ να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των διδασκόντων, να συμμετέχετε όσο είναι εφικτό στα μαθήματα από απόσταση που οργανώνονται και να μελετάτε το υλικό που διατίθεται. Επίσης σας παρακαλώ να βοηθάτε τους καθηγητές σας όσο μπορείτε με καλόβουλα και εποικοδομητικά σχόλια και παρατηρήσεις. Σε κάθε περίπτωση μη διστάζετε να αναφέρετε προβλήματα στους διδάσκοντες και σε μένα προσωπικά με email ή με άλλο ηλεκτρονικό τρόπο.

Η επιστήμη που σπουδάζετε προσφέρει πολλές διεξόδους και λύσεις, οπότε αξιοποιείστε τις γνώσεις και δεξιότητές σας δημιουργικά ακόμα και σε αυτή την περίοδο της μεγάλης κρίσης. Μην παρασύρεστε από ανακριβείς φήμες και προσπαθείτε να ενημερώνεστε και να ακολουθείτε οδηγίες από έγκυρες πηγές. Οι ώρες είναι δύσκολες και απαιτούν ψυχραιμία, λογική και κυρίως κοινωνική συνείδηση.

Εκφράζοντας όλο το προσωπικό του Τμήματος, εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους υγεία, δύναμη και υπομονή για εσάς και τους δικούς σας ώστε να περάσει γρήγορα και ανώδυνα αυτή η κρίση.

Ελευθέριος Αγγελής
Πρόεδρος Τμ. Πληροφορικής ΑΠΘ