Έναρξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου – καλωσόρισμα

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές

Με αφορμή την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-2021 θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου που ξεκινούν από 5 Οκτωβρίου 2020.

Ειδικότερα, καλωσορίζουμε στο Τμήμα εκ μέρους όλων των συναδέλφων, ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος, τους πρωτoετείς φοιτητές και φοιτήτριες. Θα ήθελα να τους συγχαρώ για τη μεγάλη επιτυχία τους να εισαχθούν με τόσο υψηλή βάση σε ένα από τα καλύτερα Τμήματα της χώρας.

Δυστυχώς η ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά με τεράστια προβλήματα λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας. Βρισκόμαστε μπροστά σε καταστάσεις πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες με συνέπεια ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός να είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Το Τμήμα Πληροφορικής, ακολουθώντας τις αποφάσεις και οδηγίες της Πολιτείας και της Συγκλήτου του ΑΠΘ και λαμβάνοντας υπόψη τους διαθέσιμους πόρους και χώρους του Τμήματος, αποφάσισε η διδασκαλία όλων των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου να ξεκινήσει από απόσταση, οπωσδήποτε μέχρι τις 26 Οκτωβρίου του 2020 οπότε λήγει και η περίοδος δηλώσεων μαθημάτων. Στη συνέχεια η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί με βάση την κατάσταση της πανδημίας και τους αριθμούς των δηλώσεων. Για τα μαθήματα κορμού των πρώτων ετών η διδασκαλία από απόσταση σε όλη τη διάρκεια του εξαμήνου είναι σίγουρη. Επίσης, η εκτίμηση είναι ότι όλα τα μαθήματα τελικά θα διεξαχθούν από απόσταση λόγω του μεγάλου αριθμού φοιτητών που έχουν εισαχθεί τα τελευταία έτη.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες και όλους είναι ότι η πρώτη προτεραιότητα του Τμήματος είναι η υγειονομική ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού. Το Τμήμα διαθέτει τόσο την απαραίτητη τεχνογνωσία όσο και τη σημαντική εμπειρία του εαρινού εξαμήνου για να διεξάγει και τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου από απόσταση αποτελεσματικά και κυρίως με ασφάλεια.

Θα παρακαλέσουμε να παρακολουθείτε συνεχώς τη σελίδα του Τμήματος και να διαβάζετε τα email σας ώστε να ενημερώνεστε είτε κεντρικά από τη διοίκηση του Τμήματος είτε από τους διδάσκοντες των μαθημάτων. Με τους πρωτοετείς πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα μέχρι την απόκτηση ιδρυματικού λογαριασμού αλλά το Τμήμα θα φροντίσει να οργανώσει παρουσιάσεις ενημέρωσης.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία όλων για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες δυσκολίες.

Τελειώνοντας, σας ευχόμαστε για μια ακόμα φορά καλή ακαδημαϊκή χρονιά, προπάντων με υγεία και δημιουργικότητα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος Πληροφορικής