Έναρξη δραστηριοτήτων ομάδας Ίκαρου στα Αυτόνομα Συστήματα 2/11/2021 18:00-19:00, αίθουσα Η3, Τμήμα Πληροφορικής (κτίριο Βιολογικού) ΑΠΘ

Κυρίες/Κύριοι,

παίρνετε το μήνυμα αυτό γιατί εκδηλώσατε ενδιαφέρον για ερευνητική εργασία στον Ίκαρο και κάποιες/οι μπήκατε μόλις πρόσφατα στην σχετική λίστα.

Η πρώτη συνάντηση του Ίκαρου για φέτος θα γίνει στο Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ, ημιόροφος του Κτιρίου Βιολογικού (βεράντα, αν ο καιρός το επιτρέπει ή αλλοιώς αίθουσα Η3).

Οι επόμενες συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες και η ώρα/μέρα, θα καθοριστεί με βάση την διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων (πιθανότατα Τρίτες, 18:00-19:00 ή 19:00-20:00) και θα συνοδεύονται από διαλέξεις ή στα πλαίσια της International AI Doctoral Academy (AIDA) https://www.i-aida.org/ ή από μέλη του Ίκαρου ή ερευνητές του aiia.cvml

Ευπρόσδεκτοι όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν 1 μέρα την εβδομάδα (ή περισσότερο) σε ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω θέματα:

1) Υποστήριξη-ανάπτυξη HW drone (π.χ. lidar)
2) Ανάπτυξη εφαρμογών drone σε MATLAB, C/C++, Python, CUDA, εργαλεία μάθησης (π.χ. KERAS, PyTorch), OpenCV, ROS
3) Έρευνα σε μηχανική μάθηση ή/και τεχνητή όραση (μαθηματικά ή και προγραμματισμός π.χ. νέες δομές νευρωνικών δικτύων, object detection/tracking, γρήγορες συνελίξεις, αναγνώριση ανθρώπινων κινήσεων)
4) Δημιουργία/βελτίωση ppt και παρουσίαση/διάλεξη σε διάφορα θέματα σχετικά με τα προαναφερόμενα (1-3).
5) Οργανωτική βοήθεια (π.χ. υποστήριξη σελίδας, θερινό σχολείο http://icarus.csd.auth.gr/aiia-summer-school-on-autonomous-systems-2020/),
6) Έρευνα για υποστηρικτικό CVML υλικό (lectures, training data)
7) Έρευνα για νέους τρόπους διδασκαλίας CVML διαλέξεων (Coursera courses, other e-learning course framework)

Καλό είναι το θέμα που θα επιλέξετε να έχει σχέση και με την ερευνητική δουλειά στην οποία θέλετε να συνεχίσετε.

Στις προαναφερόμενες δραστηριότητες, τα κέρδη, ανάλογα με την περίπτωση, μπορούν να είναι τα εξής:
α) δημοσιεύσεις και βελτιωμένο βιογραφικό, β) αμοιβή για έργο που έχει εκτελεσθεί και ελεγχθεί, γ) συμμετοχή σε συνέδρια, δ) εργασία σε συνεργαζόμενους φορείς στο εξωτερικό.

Μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος, που θέλει να κάνει έρευνα ή/και ανάπτυξη στις περιοχές της μηχανικής μάθησης ή τεχνητής όρασης ή τεχνολογιών drones. Τα αντικείμενα ΔΕΝ περιορίζονται μόνον σε θέματα drones, αλλά μπορούν να επεκταθούν και σε οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές της μηχανικής μάθησης ή τεχνητής όρασης.

Η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ (http://icarus.csd.auth.gr/) δραστηριοποιείται σε συνεργασία με τους ερευνητές των έργων AERIALCORE (https://aerial-core.eu/) και AI4Media (https://www.ai4media.eu/) σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης για τεχνολογίες τεχνητής όρασης, μηχανικής μάθησης/βαθειών νευρωνικών δικτύων, αυτόνομων συστημάτων, ρομποτικής και επεξεργασίας εικόνας/βίντεο/σήματος.

Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα (θα ορισθεί μέρα/ώρα), στην Αίθουσα Διδασκαλίας Η1 ή H3 ή H4 του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (ημιόροφος κτιρίου Βιολογικού), αν το επιτρέπει η κατάσταση της πανδημίας ή αλλοιώς διαδικτυακά.

Ι. Πήτας