Πρακτική Άσκηση

Η Πρακτική Άσκηση είναι προπτυχιακό Μάθημα στο Πρόγραμμα Σπουδών του 7ου ή 8ου εξαμήνου, με 5 ECTS (NGE-07-02-151). Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Πληροφορικής συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014 - 2020 από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μέσω του προγράμματος "ΕΣΠΑ".

Στόχοι του προγράμματος:

  • Πρώτη επαφή με τον επαγγελματικό χώρο και απόκτηση της απαραίτητης εξωστρέφειας.
  • Γνωριμία με τις τάσεις της αγοράς και τις δεξιότητες που απαιτούνται.
  • Εφαρμογή των γνώσεων που απέκτησαν στο Πανεπιστήμιο πάνω στον τομέα εργασίας που τους ενδιαφέρει.
  • Γνωριμία με τα διάφορα αντικείμενα του επαγγελματικού χώρου, ώστε να επιλέξουν αυτό που τους προσφέρει τα περισσότερα οφέλη σε επαγγελματικό & προσωπικό επίπεδο.

Οι διαθέσιμες θέσεις για την περίοδο 2015-2016 είναι 20.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης έχουν μόνο οι προπτυχιακοί φοιτητές από το 7ο εξάμηνο και μετά. Ο ασκούμενος φοιτητής απασχολείται με μερική απασχόληση για 3 μήνες. Η συνολική αποζημίωση του ασκούμενου είναι 375€, παρέχεται ασφάλιση ΙΚΑ έναντι ατυχήματος, ενώ μετά το πέρας της Πρακτικής Άσκησης παρέχεται και σχετική «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ».

Υπεύθυνος καθηγητής: Ε. Αγγελής
Επιτροπή από κάθε κατεύθυνση: Δ. Βράκας, Π. Νικοπολιτίδης, Σ. Δημητριάδης, Ν. Νικολαϊδης.
Γραμματειακή υποστήριξη: Γ. Θεοχάρη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)