Θερινό σχολείο μη επανδρωμένων αεροσκαφών-drones

Το ερευνητικό έργο Multidrone, το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ και η ερευνητική ομάδα Ίκαρος ΑΠΘ, διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο θερινό σχολείο «Deep learning and computer vision for drone imaging and cinematography», που θα πραγματοποιηθεί στην Αμφιθέατρο ΙΙ του Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων από 29 έως 31 Αυγούστου 2018. Στο πλαίσιο αυτό παρέχεται μια επισκόπηση των διαφόρων θεμάτων υπολογιστικής όρασης και μηχανικής μάθησης που συναντώνται στις εφαρμογές των drone στην κινηματογραφία, μέσω διαλέξεων στην αγγλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν κατάλληλο μαθηματικό υπόβαθρο (φοιτητές/ απόφοιτοι θετικών ή Πολυτεχνικών σχολών).

 Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στα Μετέωρα, όπου θα γίνει κινηματογραφική λήψη στην περιοχή των Μετεώρων.

 Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

  • «Ηands-on programming workshop on drones, όπου θα γίνει γνωριμία με το περιβάλλον ROS, χρήση Python για εφαρμογές βαθέων νευρωνικών και πρακτικά παραδείγματα video streaming.
  • «Public Awarness Workshop on drones», όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή για το κοινό ημερίδα ευαισθητοποίησης, σε θέματα σχετικά με ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από την χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών με σκοπό την κινηματογράφηση, όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

  Πληροφορίες και εγγραφή στο θερινό σχολείο μπορούν να γίνουν στο ακόλουθο link: http://icarus.csd.auth.gr/activities/droneschool