Ανακοίνωση για το TECHSaloniki#2

    

Διοργανώνεται  το Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Μάϊου στο Βασιλικό Θέατρο το TECHSaloniki #2, όπου περισσότερες από 20 υγιείς, εξωστρεφείς και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες της πόλης με έμφαση στην τεχνολογία, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εντοπίσουν και να εντάξουν στο δυναμικό τους νέα στελέχη και εργαζόμενους.

Το TECHSaloniki#2 είναι ένα ζωντανό διήμερο γεμάτο συνεντεύξεις, workshops, ομιλίες, επαφές και δικτύωση απ’ ευθείας με τις εταιρείες, που φέτος καλούν ακόμη περισσότερους να συμμετάσχουν. Εργαζόμενους και στελέχη που δεν είναι απαραίτητα tech specialists, αλλά ενδιαφέρονται να δουλέψουν για τον κλάδο. Οι θέσεις αφορούν ενδεικτικά στις ειδικότητες:

Customer Success Manager, Experienced Front End Developer, Software Engineers, Auditors, IT Consultants, International Business, Project Managers, Data Analysts, Social Media Specialists, Administrative staff και πολλές άλλες.

TECHSaloniki#2 Press Release

Τον περασμένο Οκτώβριο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το TECHSaloniki #1, ένα διήμερο event από εταιρίες τεχνολογίας με σκοπό την απορρόφηση ανθρώπινου δυναμικού από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Βορείου Ελλάδας, την προώθηση της συνέργειας και την δυναμική προβολή του πλέον υγειούς και αναπτυσσόμενου κλάδου στην Ελλάδα.

Με ιδιωτική πρωτοβουλία της Veltio, Apifon & Infoδημ, και την υποστήριξη του Cluster Λογισμικού της Τεχνόπολις, στήθηκε στο Βελλίδιο ένα διαδραστικό σκηνικό με παράλληλες δράσεις, η πιο σημαντική από τις οποίες ήταν η διαδικασία του Skill Matching.

Αφού συγκεντρώθηκαν οι γνωσιακές απαιτήσεις σε γλώσσες προγραμματισμού από 15 εταιρίες πληροφορικής, διαμορφώθηκαν τα κατάλληλα screening tests και οι 1220 υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να  λάβουν μέρος στην πρωτότυπη διαδικασία αξιολόγησης των γνώσεων τους.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της πρώτης μέρας οι υποψήφιοι δοκίμασαν τις δυνάμεις μέσω 1969 sceenings σε skills όπως Java, C++, C#, Python, MySQL, PHP, HTML, CSS3 κ.α., αλλά και σε σχετικά με τον προγραμματισμό skills όπως, logical tests, digital/social, maths και άλλα.

Το σύνολο των προσφερόμενων για screening skills ήταν 29 και οι υποψήφιοι κατά την online εγγραφή τους μπορούσαν να διαλέξουν σε ποιο skill θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, έπειτα από επιλογή των εταιριών στάλθηκαν οι προσκλήσεις για συνεντεύξεις στους υποψήφιους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αποδεχθούν ή να απορρίψουν κάποιες από αυτές.  Συνολικά τη δεύτερη μέρα του event διενεργήθηκαν 506 συνεντεύξεις και καλύφθηκαν 96 από τις 100 συνολικά προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Στα πιο ενδιαφέρονται στατιστικά του TECHSaloniki #1 πρέπει να συμπεριληφθεί η ποιότητα των υποψηφίων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτών ήταν ήδη επαγγελματίες στο χώρο της πληροφορικής ενώ σημαντικό μερίδιο είχαν και οι απόφοιτοι σχετικών τμημάτων, ενώ μικρότερο ήταν το ποσοστό των εν ενεργεία φοιτητών. Η παρουσία πιο επαγγελματικών προφίλ ανέβασε κατακόρυφα την απορροφησιμότητα των υποψηφίων, συντελώντας στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το TECHSaloniki #1 στηρίχθηκε από την παρουσία και ενεργή συμμετοχή όλων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της πόλης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΑΤΕΙ, ACT, CITY) προάγοντας τη συνέργεια ανάμεσα στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική κοινότητα. Τέλος, το event πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης του περσινού TECHSaloniki#1, το TECHSaloniki #2 γίνεται το νέο TECH-talk of the town. Περισσότερες από 20 υγιείς, εξωστρεφείς και ταχεία ανταπτυσσόμενες εταιρείες της πόλης με έμφαση στην τεχνολογία, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εντοπίσουν και να εντάξουν στο δυναμικό τους νέα στελέχη και εργαζόμενους το Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Μάϊου στο Βασιλικό Θέατρο.

Το TECHSaloniki#2 είναι ένα ζωντανό διήμερο γεμάτο συνεντεύξεις, workshops, ομιλίες, επαφές και δικτύωση απ’ ευθείας με τις εταιρείες, που φέτος καλούν ακόμη περισσότερους να συμμετάσχουν. Εργαζόμενους και στελέχη που δεν είναι απαραίτητα tech specialists, αλλά ενδιαφέρονται να δουλέψουν για τον κλάδο. Οι θέσεις αφορούν ενδεικτικά στις ειδικότητες:

Customer Success Manager, Experienced Front End Developer, Software Engineers, Auditors, IT Consultants, International Business, Project Managers, Data Analysts, Social Media Specialists, Administrative staff και πολλές άλλες.

Στα πρότυπα του TECHSaloniki #1, αυτή τη φορά οι υποψήφιοι θα κληθούν περάσουν screenings στα soft skills και ποιο συγκεκριμένα προσφέρεται μία σειρά αξιολογήσεων/tests προσωπικότητας, διαχείρισης κινδύνου, αντίστασης στην αλλαγή, ικανότητα επικοινωνίας, προφίλ ηγεσίας και πολλά άλλα με την ακαδημαϊκή πιστοποίηση της ερευνητικής ομάδας  Talentire του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.  Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν με προκαθορισμένα ραντεβού την επόμενη, ημέρα, Κυριακή 14 Μάϊου, απ’ ευθείας από τις εταιρείες, χωρίς ενδιάμεσους.

Οι υποψήφιοι από την πρώτη κιόλας μέρα του event θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους πιθανούς εργοδότες τους, να μιλήσουν μαζί τους, να βιώσουν από κοντά την επαγγελματική και εργασιακή τους κουλτούρα και να μάθουν περισσότερα για το έργο τους στα booth των εταιριών.

Εκτός από τα screenings και τις συνεντεύξεις, τo event περιλαμβάνει workshops, ομιλίες, δείπνα και ευκαιρίες για επαφές και networking αλλά και ένα party από τους παραγωγούς του ZOO radio το βράδυ του Σαββάτου 13 Μάιου, στο κλείσιμο της πρώτης μέρας της εκδήλωσης. 

Το TECHSaloniki διοργανώνεται με πρωτοβουλία των εταιρειών Veltio, Apifon,  InfoΔημ, DataScouting & TRIA με μεγάλους χορηγούς την SchooX, Kleemann, I-trust, Embryolab και Deloitte. Στο event συμμετέχουν επίσης: Vidavo, Dataways, Singular Logic, MLS, Epsilonet, Lancom, Ορθολογισμός, Logismos, Computer Life, Northwind & Comquent.

Υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Technopolis Cluster.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο www.techsaloniki.gr από την Τετάρτη 03 Μαίου έως και την πρώτη μέρα διεξαγωγής του event Σάββατο 13 Μάϊου.