Εργαστήριο κινηματογραφικών λήψεων με UAV στα πλαίσια του θερινού σχολείου «Deep learning and computer vision for drone imaging and cinematography»

Το ερευνητικό έργο Multidrone, το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ και η ερευνητική ομάδα Ίκαρος, διοργανώνουν στο διάστημα 29-31 Αυγούστου 2018, θερινό σχολείο «Deep learning and computer vision for drone imaging and cinematography». Στα πλαίσια του θερινού σχολείου την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, σε συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι Deutsche Welle και τον τοπικό σύλλογο αναρριχητών, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο κινηματογραφικής λήψης αναρριχητικής δραστηριότητας στην περιοχή των Μετεώρων.

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την διαδικασία προετοιμασίας των κινηματογραφικών λήψεων, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις νέες δυνατότητες που προκύπτουν για εναέριες κινηματογραφικές λήψεις, με την χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κινηματογράφηση στην πράξη, η οποία πραγματοποιήθηκε από έμπειρους χειριστές drone.