Διάλεξη ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ‘Cartography using Manifold Learning’. Συνάντηση Ίκαρου 11/04/2019 19:00-21:00, Αίθουσα H1, ημιώροφος κτιρίου Βιολογικού

Κυρίες/Κύριοι,

στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων “ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΕΡΕΣ”, που οργανώνεται από το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ και την ερευνητική ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11/04/2019 στις 7-9 μ.μ. οι παρακάτω δραστηριότητες:

* Διάλεξη ‘Cartography using Manifold Learning’, Εισηγητής Γ. Βούλγαρης, 19:00-20:00.

* Συνάντηση των μελών της ομάδας ΙΚΑΡΟΣ: 20:00-21:00. Παρουσίαση προόδους και νέες αναθέσεις έρευνας και ανάπτυξης στα παρακάτω (και όχι μόνον θέματα):

α) Θερινό σχολείο
β) ‘Γρήγοροι αλγόριθμοι συνέλιξης σε CUDA’.
γ) Ανάπτυξη λογισμικού ‘follow me’ για DJI drones
δ) Έρευνα και ανάπτυξη για αντιπαλικά νευρωνικά δίκτυα (adversarial CNNs).

* Στις προαναφερόμενες δραστηριότητες, τα κέρδη, ανάλογα με την περίπτωση, μπορούν να είναι τα εξής:

α) δημοσιεύσεις και βελτιωμένο βιογραφικό, β) αμοιβή, γ) συμμετοχή σε συνέδρια δ) εργασία σε συνεργαζόμενους φορείς στο εξωτερικό.

 
Μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος, που θέλει να κάνει έρευνα ή/και ανάπτυξη στις περιοχές της μηχανικής μάθησης ή τεχνητής όρασης ή τεχνολογιών drones.

Τα αντικείμενα ΔΕΝ περιορίζονται μόνον σε θέματα drones, αλλά μπορούν να επεκταθούν και σε οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές της μηχανικής μάθησης ή τεχνητής όρασης.

Η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ (http://icarus.csd.auth.gr/ <http://icarus.csd.auth.gr/>) δραστηριοποιείται σε συνεργασία με τους ερευνητές του έργου “MULTIDRONE” 
(https://multidrone.eu/) σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης για τεχνολογίες drones, drone imaging, τεχνητής όρασης, μηχανικής μάθησης/βαθειών νευρωνικών δικτύων, ρομποτικής και επεξεργασίας εικόνας/βίντεο/σήματος.

Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, Πέμπτη 19:00-21:00 στην Αίθουσα Διδασκαλίας Η1 ή H4 του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (ημιώροφος κτιρίου Βιολογικού).

Προσκαλούνται ενδιαφερόμενα νέα μέλη (κυρίως φοιτητές ή απόφοιτοι ΣΘΕ, Πολυτεχνικής Σχολής ή ΤΕΙ ή άτομα με ερευνητικά/αναπτυξιακά
ενδιαφέροντα) να συμμετάσχουν, στέλνοντας ταυτόχρονα email με σύντομο βιογραφικό στο pitas@aiia.csd.auth.gr <mailto:pitas@aiia.csd.auth.gr> και στο Christos Papaioannidis <chpapaioann@aiia.csd.auth.gr <mailto:chpapaioann@aiia.csd.auth.gr>>.

Ι. Πήτας