Εθελοντική εφαρμογή CineMetro απο ομάδα φοιτητών Τμ. Πληροφορικής

Το Cinemetro είναι μια ψηφιακή εφαρμογή, την οποία σχεδίασε εθελοντικά μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ένα καινοτόμο app για το σινεμά και τη Θεσσαλονίκη, με χαρακτήρα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό. Διατίθεται δωρεάν στο Διαδίκτυο, στα ελληνικά και στα αγγλικά, για Android και iOS συσκευές. Ο στόχος του Cinemetro είναι να προσφέρει γνώσεις και να εξοικειώσει τους πολίτες με την πλούσια κινηματογραφική ιστορία της Θεσσαλονίκης (σινεμά, ταινίες, Φεστιβάλ Κινηματογράφου) με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, μέσω μιας σύγχρονης εμπειρίας πλοήγησης στην πόλη. Η εφαρμογή του Cinemetro έχει σχεδιαστεί για αμιγώς εκπαιδευτικούς σκοπούς, στα ελληνικά και στα αγγλικά, και διατίθεται δωρεάν στο ευρύ κοινό, χωρίς εμπορική ή άλλη αξιοποίηση.

Για την ανάπτυξη της iOS εφαρμογής εργάστηκε ο φοιτητής Πληροφορικής ΑΠΘ Γιώργος Χαριστός, ενώ η ομάδα των φοιτητών Πληροφορικής ΑΠΘ που δούλεψαν για την android εφαρμογή απαρτίζεται από τους Βιβή Βαενά, Έφη Καλτιριμίδου, Κική Πανισκάκη, Χρήστο-Παναγιώτη Παπάζογλου και Χαρίκλεια Συρτάρη υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Αθηνάς Βακάλη, σε συνεργασία με την ομάδα του «Σινέ Θεσσαλονίκη» –την ιστορικό κινηματογράφου Δρ. Αγγελική Μυλωνάκη και τον δημοσιογράφο και κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Γκροσδάνη.

“Το πρώτο μετρό της Θεσσαλονίκης μόλις τέθηκε σε λειτουργία”.

Δείτε τη σελίδα του Cinemetro στο Facebook.