20 Χρόνια Τμήμα Πληροφορικής

Το Σεπτέμβριο του 1992, το Τμήμα Πληροφορικής υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του. Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη λειτουργία του. Στα πλαίσια του εορτασμού της 20ης επετείου από την έναρξη της λειτουργίας του, το Τμήμα Πληροφορικής διοργανώνει το Μάιο του 2012 μία σειρά εκδηλώσεων με βαρύνουσα σημασία. Ειδικότερα:

  • 4 Μαΐου: προσκεκλημένη ομιλία του Καθ. Ιωσήφ Σηφάκη από το Verimag Laboratory στην Grenoble της Γαλλίας και το École Polytechnique Fédérale de Lausanne της Ελβετίας. Μεταξύ άλλων, ο Καθ. Σηφάκης έχει λάβει το ACM Turing Award του 2007, είναι Μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών και έχει παρασημοφορηθεί ως Grand Officer του Γαλλικού National Order of Merit και ως Commander of the Legion of Honour.
  • 17 Μαΐου: 2η Ημερίδα Greek Signal Processing Jam (SP-JAM2), όπου μεταξύ ακαδημαϊκών που δραστηριοποιούνται σε Πανεπιστήμια της ημεδαπής, θα συμμετάσχει η Καθ. Yonina Eldar από το Technion Israel Institute of Technology, η οποία τυγχάνει IEEE Signal Processing Society Distinguished Lecturer καθώς και ο Καθ. Γεώργιος Γιαννάκης από το University of Minnesota, ο οποίος διατελεί ΙΕΕΕ and EURASIP Fellow. 
  • 30 Μαΐου: αναγόρευση ως επίτιμου διδάκτορα Καθ. Χρήστου Φαλούτσου από το Carnegie Mellon University στο Pittsburgh της Pennsylvania. Μεταξύ άλλων ο Καθ. Φαλούτσος έχει βραβευθεί με πληθώρα βραβείων και διακρίσεων για την καινοτόμα ερευνητική και τη διδακτική του δραστηριότητα από κυβερνητικούς, επιστημονικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Επικαιροποιημένες ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Διακεκριμμένων Ομιλητών του Τμήματος.