Σεμινάριο ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.: Ανορεξία και Βουλιμία στην Εποχή της Εικόνας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με την  Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του  Α.Π.Θ.,  διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήρι για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Π.Θ. με θέμα :
Ανορεξία και Βουλιμία στην Εποχή της Εικόνας
Οι διατροφικές διαταραχές χαρακτηρίζονται από μία επίμονη διαταραχή του τρόπου διατροφής ή της συμπεριφοράς που σχετίζεται με τη διατροφή που έχει ως συνέπεια της μεταβολή της κατανάλωσης ή απορρόφησης της τροφής, έχουν δε σοβαρή αρνητική επίπτωση στη σωματική υγεία ή ψυχοκοινωνική λειτουργικότητα του ατόμου. Στην παρουσίαση θα συζητήσουμε για την ολοένα και αυξανόμενη πίεση της αψεγάδιαστης εικόνας, αλλά και της τελειοθηρίας που προβάλλεται ως νέα κανονικότητα, στην εκδήλωση συμπτωμάτων διατροφικών διαταραχών με διάφορες μορφές σε νέα άτομα, γυναίκες και άντρες.
Εισηγητής: Δρ. Γεώργιος Φλώρος, Ψυχίατρος Επιμελητής Β’ ΕΣΥ, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Φοιτητών προς Αντιμετώπιση Παθολογικής Χρήσης Η/Υ και Διαδικτύου. Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ.

Ημερομηνία: Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 11:00 π.μ – 13:00 μ.μ
Τόπος διεξαγωγής:  Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Α.Π.Θ.
Η συμμετοχή στις ομάδες είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο http://kesypsy.web.auth.gr/el/node/86
Πληροφορίες: ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.: 2310 992621